ECHOs styrelse

 Elin, Grundare, ordförande, firmatecknare  

Elin är idag processledare för projektet “Slå hål på reklamen – om sexuell exploatering” finansierat av Arvsfonden. Internationellt representerar hon Sverige som ambassadör för Brave Movement, kopplat till EU-parlamentets .CSAM-reglering Hon föreläser om kommersiell sexuell exploatering av barn för yrkesverksamma och vid universitet, driver opinionsarbete och samordnar aktörer inom civilsamhället.

Hon har många års erfarenhet som styrelseledamot i föreningen intedinhora, där hon lämnade sin ordförandepost våren 2025, och representerade både arvfondsprojektet "Mer än överlevare" och "Beyond survivors". Från intedinhora har hon också med sig en förkärlek för att polisanmäla myndigheter, och när aktivism spårar ur i sociala medier är hon med största sannolikhet högst inblandad. Elin är utbildad ämneslärare i religion och samhällskunskap vid Göteborgs universitet. Parallellt med sina studier läste hon även 150 högskolepoäng i mänskliga rättigheter, social mobilisering, mellanösternpolitik och psykologi.

Amanda Jäverfelt, Kassör, firmatecknare 

Amanda Jäverfelt
arbetar i dag som projektledare för Arvsfondsprojektet Slå hål på reklamen! – Om sexuell exploatering hos organisationen RealStars, samt som Head of Policy and Advocacy vid den feministiska organisationen Politics4Her. Hon har en akademisk bakgrund i globala studier och mänskliga rättigheter från Göteborgs universitet, med specialisering inom könsbaserat våld, mänskliga rättigheter och humanitärt arbete.

Amanda har mångårig erfarenhet från civilsamhället, både i Sverige och internationellt. Tidigare har hon även tjänstgjort två år med FN som International United Nations Volunteer vid Pan American Health Organization (PAHO/WHO) i Colombia, där hon bland annat var PAHO:s representant i den nationella kommittén för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter inom initiativet Health Cluster Colombia.

Tekla Glaser, vice ordförande

Tekla utsattes för kommersiell sexuell exploatering första gången som nybliven 18-åring, och under många år kretsade hennes liv kring prostitution och droger. När hon till slut lyckades lämna den tillvaron och bygga upp sitt liv igen, blev det hennes mission att arbeta mot sexuell exploatering.

Hon har en masterexamen i mänskliga rättigheter, där hon i sitt examensarbete undersökte hur den svenska staten förstår KSE utifrån kulturella, sociala, ekonomiska och individuella faktorer.

Tidigare har hon arbetat som processledare för skolprojektet ”Varför ’sex’ inte går att köpa”, och hållit privata föreläsningar om prostitution och missbruk för bland annat vård- och omsorgselever. Hon har även varit volontär för en organisation i Centralamerika som stöttar kvinnor i prostitution.

Tekla har en bred erfarenhet av att arbeta med ungdomar, och brinner för att utbilda och engagera både unga och vuxna i kampen mot sexuell exploatering.



Christine Gandal, Sekreterare

Christine har sedan tidiga tonår varit en aktiv volontär, styrelsemedlem och ungdomssamordnare. Med åldern började hon praktisera och arbeta för olika ideella organisationer som alla kämpar för varje individs rätt att leva ett tryggt liv. Hennes utbildning består av en masterexamen i Mänskliga Rättigheter på Uppsala universitet där hon även studerade Mäns våld mot kvinnor i en termin.

Christines masteruppsats utforskar sexualiseringen av unga PoC i Sverige och dess konsekvenser. Idag jobbar Christine med uppsökande arbete för att bemöta och hjälpa kvinnor som är utsatta i KSE. På sidan av är hon även engagerad i organisationer som hjälper människor i alla åldrar som blivit utsatta sexuellt våld. Utöver detta är hon även konsult och föreläsare inom ämnerna pornografi, rasism och sexism.


Bli medlem och var del av förändringen

Bli medlem idag för att stödja vår kamp mot sexuell exploatering av barn. Tillsammans arbetar vi med stödjande åtgärder och opinionsarbete utifrån överlevar- och anhörigperspektiv.
Bli medlem